...

Depo Yönetimi

Depo yönetimi sipariş, mal kabul, depo sevk, ürün toplama gibi bir çok unsuru kapsar.

WMS (Depo Yönetim Sistemi), bir işletmenin tüm envanterine ve dağıtım merkezlerinden mağaza raflarına kadar tedarik zinciri sipariş operasyonlarını yöneten yazılım tabanlı bir çözümdür.

Aynı zamanda WMS çözümleri, kaynak kullanımını, malzeme akışlarını, iş gücünü ve alan kullanımını optimize ederek ekipman yatırımlarını en üst düzeye çıkarır.

Küresel tedarik zincirlerinin gereksinimlerini desteklemek üzere tasarlanan WMS sistemleri, dağıtım, üretim, varlık yoğun ve hizmet işletmeleri de dahil olmak üzere işletmelerin hızlı bir şekilde dinamik, çok kanallı sipariş yönetim ekonomisine cevap vermesini sağlar.

Müşterilerin her yerden satın almasını, sipariş vermesini ve iade etmesini beklediği bağlı bir dünyada, WMS sistemi büyük önem taşır.Depo yönetimi firmaların en hassas noktası. Birçok firma depo yönetiminde gol yiyor.

Bunun çözümü olarak barkod sistemi kullanmak en akıllıca çözüm gibi duruyor.

RF-ID Teknolojisi

Son yıllarda Rf-id teknolojisinin gelişmesiyle bu konu birçok yerde gündeme geldi ise de perakende noktasında çok efektif bir kullanımı oluşmadı. Bazı büyük tekstil firmaları deneyip vazgeçerken bazı yerlerde Rf-id kullanımı hala devam ediyor. Ama gıda perakendesinde henüz aktif bir uygulama ile biz karşılaşmadık.

Depo Yönetimi

Depo Programı

Depo programı ilse market, mağaza ve toptan depo yönetimi çok kolay

Depoların siparişten mal kabule oradan şube sevke uzanan iş süreçlerinde barkod sistemi çok efektif olarak kullanılmakta. Barkod hala eskimeyen zaman zaman şekil değiştiren bir teknoloji. Eğer sipariş aşamaları barkoda dayalı olarak verilirse ve firmalardan ya da şubelerden merkez depoya gelen siparişlerde barkoda dayalı olarak oluşturulursa deponun ve depocunun işi çok kolay hale geliyor.

Belirli bir disipline göre yapılandırılmış olan depolardan gelen kamyonların boşaltılıp raflanması ardından siparişlere göre ürün toplanması depo personelinin hata ihtimalini ortadan kaldırırken çok daha az yorucu bir hal alıyor.

Kâğıt kaleme dayalı işlemlerde ürün çeşitliliğinin bu kadar artması yüzünden birçok ürün hatalı sevk edilmekte veya birçok kontrol noktasından geçirildiği için personel maliyetlerini artırmakta.

Halbuki barkod sistemine dayalı bir mal kabulde ürün barkodu, koli barkodu veya palet barkodu okutularak doğru ürünler teslim alınmakta ve doğru ürünler şubelere veya müşterilere sevk edilmekte. Burada kullanılan en büyük unsur ise el terminali.

El Terminali ile Depo Yönetimi

Eski nesil kalem ile kullanılmak zorunda olan Windows CE veya Windows Mobile işletim sistemine sahip el terminalleri yerine parmakla kullanılan Android işletim sistemine sahip yeni nesil el terminalleri kullanmak çok daha efektif.

Windows el terminalleri üzerine geliştirilen yazılımlar cihaz kaynaklarının düşük olmasında dolayı belirli bir kapasitenin üzerine çıkamazken Android el terminalleri neredeyse bilgisayar kayakları ile yarışır hale geldi. 2 GB,3 GB,4 GB Ram belleğe sahip cihazlar minimum 8 GB Rom bellekle satın alınabilmekte eğer kullanıcı talep ederse 16, 32 ,64 veya 128 GB Rom seçenekleri ile de alınabiliyor.

Android El Terminali

Yeni nesil 2d okuyucular ile gelen Android el terminalleri okuma performansı olarak ta çok öne çıkarken hafif olması ebat olarak daha da küçülmesi parmakla kullanılıyor olması gibi birçok artı unsuru da içerisinde barındırmakta.

Burada bu kadar anlattığımız terminalin olmazsa olmazı bu kadar özelliği destekleyen iyi bir yazılımı da beraber olması gerekiyor. Deponuzda sayım yapmanızı sağlayan sayım modülü günlük ürünlerin teslimatı için plansız mal kabul, siparişe dayalı ürünlerin teslim alınması için planlı mal kabul, şubelerin sipariş oluşturabilmesi için şube sipariş, satın alma sipariş işlemleri firmaların siparişe istinaden göndermiş olduğu ürünlerin mal kabulünü sağlamaktadır.

Planlı depo sevk işlemi ile şubelerden gelen siparişe istinaden ürün toplamı işlemi ve depo sevk işlemi yapılmaktadır. Burada hassas olan kamyonlarda ayrı depo olarak tanımlanmakta ve şubelere ürün gittiği zaman şube sipariş teslim işlemi ile kamyonda ürün teslimi yapılabilmektedir. Bu şekilde nakliye esnasında kamyonda kalan ürünler ayrı olarak takip edilebilmekte hata oranı minimize edilmektedir.

Eğer firma cep depo kullanıyorsa depo sevk işlemi ile koltuk altı depodan veya mağazaya ait depodan ürünün mağazaya çıkarken kullanıldığı işlem menüsüdür. Depo yönetimi bir sanattır. Bunun en iyi sanatçılarında biride Veyron depo yönetim programıdır.

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz.
Kabul Et
Reddet
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.